Pancom Property utvider satsingen på solenergi i eiendomsporteføljen

Et nytt solcelleanlegg er installert på enda en av Pancom Property eiendommer – denne gangen Mælagata 58 AS.

I takt med mål om etablering av bærekraftige løsninger i eiendomsporteføljen, er det nylig blitt installert et nytt solcelleanlegg i Mælagata 58 AS. Dette er et viktig skritt mot en mer miljøvennlig drift, samtidig som det gir økonomiske fordeler på lengre sikt.

– Vårt mål er å redusere karbonavtrykket, øke verdien på eiendommene, og ikke minst tilby bærekraftige løsninger til våre leietakere, sier Hotti Pettersen Ho administrerende direktør, Pancom Property

Næringsbygg har ofte høyt energiforbruk og store takflater, noe som gjør dem ideelle for installasjon av solcelleanlegg. Dette gir muligheten til å utnytte solenergi og redusere driftskostnadene over tid. Solcellepaneler kan installeres både på eldre og nyere bygg, med like effektiv energiproduksjon uavhengig av bygningens alder.

– Ved å investere i solenergi kan vi både redusere vårt karbonavtrykk og øke byggets verdi, samtidig som vi tilbyr en mer bærekraftig løsning for våre leietakere – legger han til.

Det nye solcelleanlegget har en forventet årsproduksjon på 100.000 kWh, noe som dekker en betydelig del av byggets totale energibehov. Energitilskuddsordningen har støttet gjennomføringen av prosjektet.

 – Vi har et ansvar for å bidra til en grønnere fremtid. Gjennom vårt samarbeid med Bluetec, som har levert anlegget, kan vi sikre at våre næringsbygg opererer mer bærekraftig. Dette er en viktig del av vår strategi for å øke kundetilfredsheten og tiltrekke oss miljøbevisste leietakere, avslutter han.